top of page

CAS (Cognitive Assessment System) BiliÅŸsel DeÄŸerlendirme Testi - Fethiye

Güncelleme tarihi: 26 Eki 2023

Cas (Cognitive Assessment System) Bilişsel Değerlendirme Testi, 5-17 yaş arasındaki bireylere yönelik öğrenme alanlarının, akademik performansa olan etkisini ölçmek ve ön görü oluşturmak için yapılan bir test uygulamasıdır.




Türkiye ve dünyada kullanılan; bilişsel, zeka ve öğrenme güçlüğü alanlarına yönelik en uygun, etkili ve güncel ölçüm uygulamalarından biridir. Toplamda 4 test ve 12 alt testten oluşan bir uygulamadır. Kağıt, kalem ve soru cevap üzerine, çizim yapma, bulma, gösterme, akılda tutma gibi egzersizlerden oluşan ortalama 1.5 - 2 saat arasında (bireyin hızına göre) değişen bir uygulama sürecini oluşturmaktadır.


CAS Testi, bireylerin akademik performansına yönelik, "Dikkat, Planlama, Eş Zamanlılık ve Ardıl İşlemler" gibi dört farklı alanda detaylı sonuçlar veren bir uygulamadan oluşmaktadır.


CAS Uygulamasına Neden ve Ne Zaman İhtiyaç Duyulur?

Öğrencilerin akademik performanslarında yaşadıkları zorluk veya ileri seviyede olan durumlarını keşfetmek, dikkat alanlarına yönelik detaylı bilgiler sunmak ve öğrenme alanları ile zeka durumlarını keşfetmek için bu uygulama yapılabilir. Daha çok öğretmen, psikolojik danışman, psikolog yönlendirmesi veya psikiyatri tanılarında yer alan destekleyici çalışmalar için CAS uygulaması yapılabilmektedir.


CAS Testi Sonucuna Göre

Dikkat EksikliÄŸi ve Hiperaktivite BozukluÄŸu

Öğrenme Güçlüğü

Üstün Zeka Performansı

Dürtüsellik ve Duygusal Bozukluklar konularında öğrenciler için kapsamlı bilgi sunulabilmektedir.


CAS Uygulaması, alanında uzman kişilerce yapılmakta olup Muğla/Fethiye'de CAS uygulama merkezi olarak ilk ve tek olarak hizmet vermekteyiz. Detaylı bilgi almak ve randevu oluşturmak için bizleri 0554 333 07 92 iletişim numaramızdan arayabilirsiniz.


Uzman Psikolojik Danışman

Berk Çeşmeli

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page